OSTEO Inge Schuermans

Afbeelding1
Inge Schuermans

Osteopaat D.O.
Kinesist
NST-therapeut

 

 

 

Ik ben gepassioneerd door het menselijk lichaam. Het was dan ook duidelijk dat ik na mijn middelbare studies zou kiezen voor een studie in dat gebied. Omdat ik zelf ook graag sport, viel de keuze op kinesitherapie en in 2006 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met een specialisatie in de musculoskeletale revalidatie.

Na verschillende interims startte ik eind 2006 in Diepenbeek. Geprikkeld door het werk van collega’s ben ik in 2007 gestart aan de opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) te Antwerpen. Door de combinatie van werk en studies konden de aangeleerde technieken meteen in de praktijk toegepast worden, zowel bij volwassenen als bij baby’s en kinderen. De drang om zo veel mogelijk te weten is bijzonder sterk en tijdens de opleiding volgde ik nog andere cursussen; Mulligan concept, Applied Kinesiology (AK) en neurostructurele integratie techniek (NST). Door het behalen van mijn diploma osteopathie ging er nog een grotere wereld voor me open; ik begon te assisteren op FICO en na 2 jaar ben ik zelf beginnen lesgeven, ik geef biomechanica, klinisch onderzoek neurocranium en viscerale technieken. Het lesgeven enerzijds en het volgen van cursussen en bijwonen van congressen anderzijds, laat me toe 2 passies te combineren; osteopathie en reizen. Ik vond het vroeger al fijn om te reizen en mijn Erasmus-uitwisseling naar Finland, heeft dit enkel maar aangewakkerd. Door osteopathie kom ik op plaatsen waar ik anders niet aan zou denken zoals Lyon, Wroclaw, Glasgow… Ik kan ondertussen zeggen dat ik Warschau beter ken dan Antwerpen. Ik vind het fijn om de sfeer van een stad op te snuiven, maar nog fijner om het eten en drinken te ontdekken. Moest ik ooit niet meer in staat zijn om osteopathie te doen, zou mijn tweede keus van job ‘reisleidster voor culinaire trips’ zijn.

Als ik zelf mijn reisbestemming kan kiezen, opteer ik meestal voor de bergen. In de winter om te gaan telemarken, wat ik aan mensen beschrijf als het vroegere skiën voor mensen die zichzelf op korte tijd graag uitputten. In de zomer om te mountainbiken en te wandelen, of iets meer adrenaline-opwekkende activiteiten zoals raften, canyoning,…

Ik ben dus niet zo vaak thuis, maar als ik thuis ben, ben ik in Mol, waar ik samenwoon met mijn vriend. Er zijn wel geen bergen, maar het eten & drinken en het mountainbiken kan ik daar perfect uitvoeren, en natuurlijk mijn grootste hobby, osteopathie, aangezien hij ook osteopaat is..

Afspraak maken