KINE Matthias Didden

Matthias Didden

matthias1Kinesitherapeut

 

 

 

 

Hallo, ik ben Matthias, afkomstig uit Diest en momenteel woonachtig te Genk.

Ik ben altijd een fervent multi-sporter geweest. Reeds op jonge leeftijd bleek ik een talentvol zwemmer te zijn. Ik heb deze sport dan ook tot mijn 18de competitief beoefend.

Mijn nieuwsgierigheid in het functioneren van het menselijk lichaam, de samenhang tussen lichaam en geest, de interesse in het vergaren van specifieke kennis en technieken om lichaam en geest in een optimale toestand te krijgen om prestaties te leveren, beïnvloedde mijn studiekeuze: nl. lichamelijke opvoeding te Leuven. Tijdens deze opleiding werd het mij al snel duidelijk dat het lichaam bestaat uit verschillende facetten. Eén daarvan is het gekwetste lichaam. Blessures spelen een prominente rol in het al dan niet kunnen leveren van sportprestaties, maar ook in het dagelijkse leven. Het was voor mij evident om na het behalen van het L.O. diploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Hasselt. In juli 2016 studeerde ik af als master met specialisatie musculoskeletale revalidatie optie sportrevalidatie.

Uit mijn masterproef heb ik geleerd om bij een klacht het lichaam in zijn totaliteit te benaderen alvorens toe te spitsen op het specifieke lichaamsdeel waar het letsel zich bevindt. Net omwille van de continue wisselwerking tussen de verschillende regio’s van het lichaam. Deze visie vind ik belangrijk bij het aanpakken van een klacht alsook ter preventie van het terugkomen van de klacht.

Ik tracht mijn wetenschappelijke kennis up-to-date te houden door het volgen van cursussen, opleidingen en congressen. De opgedane kennis pas ik toe tijdens mijn behandelingen.

Eind 2016 start ik een opleiding dry needling, dit is een efficiënte methode om myofasciale klachten zoals lokale of uitstralingspijn, een gespannen zone in een spier, drukgevoelige punten in een spier of een beperkte beweeglijkheid van een spier of een gewricht te behandelen.

Ik ben eveneens actief als kinesitherapeut bij KRC Genk, ik ben er zowel betrokken in de dagelijkse werking van de eerste ploeg als de jeugdacademie.

Afspraak maken