OSTEO Nicolas Morel

nicolas1Nicolas Morel

Osteopaat D.O.

Na zijn opleiding kinesitherapie begon Nicolas Morel aan de opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO). In 2011 behaalde hij er zijn D.O.-titel.

Nicolas is geboeid door het beroep waar vooral de holistische aanpak in de osteopathie hem fascineert. Dit laat hem toe om de houding, de mobiliteit, het comfort in het dagelijks leven van zijn patiënten te verbeteren en letsels te voorkomen.

Door verschillende bijscholingen, cursussen en seminaries in binnen- en buitenland verwierf bij nieuwe inzichten en heeft hij de meest recente osteopatische behandeltechnieken onder de knie.

Als trotse vader van 3 kinderen heeft Nicolas zich verder verdiept in het behandelen van pasgeborenen tot kinderen, om zo ook zijn eigen kinderen in hun evolutie beter te kunnen opvolgen.

In 2010 volgde hij de opleiding kinderosteopathie waardoor Nicolas zich gespecialiseerd heeft in de osteopathische behandeling van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Sindsdien blijft hij zich verder verdiepen in het behandelen van baby’s en kinderen via het 3-jaarlijkse ‘Hands-on Traditional Osteopathy’ in het Swiss Osteopathic Children Klinik (SOCK).

Door in contact te zijn met verschillende sporters, heeft Nicolas in 2004 de opleiding sportkinesitherapie gevolgd. Daar is hij vooral in contact gekomen met voetbal, grashockey en tennis. Als verdere evolutie in dit domein volgde bij in 2012 de opleiding sportosteopathie.

Zowel bij het behandelen van kinderen, volwassenen en sporters telt het herstellen van het lichaamsevenwicht. Elk lichaam bezit een zelfcorrectiemechanisme. Om dit systeem te kunnen aanspreken, is Nicolas op zoek gegaan naar andere therapievormen. Deze heeft hij gevonden in de ESB- en NSTbehandeltechnieken.

Bron: http://www.osteomorel.be

Afspraak maken